Nomadics is in 2010 opgericht om de unieke producten van Nomadic State of Mind op de Europese markt te introduceren en daarmee een steentje bij te dragen aan het fantastische project dat aan de basis ligt van dit eigenzinnige merk. Hieronder kun je lezen hoe het allemaal begonnen is...


Nomadic State of Mind

Nomadic State of Mind, een grassroots bedrijfje in handgemaakte sandalen, zag eind jaren ’90 het licht. Het geld om dit zakelijke avontuur te starten werd bijeengespaard door Chris die vele zomers langs de Colorado River bivakkeerde om te werken als een raft guide. Op een zeker moment was het zo ver. Het avontuur ging eind jaren ’90 van start met een antiek VW-busje waarmee allerlei festivals werden aangedaan. Het busje deed dienst als slaapplaats, kantoor en werkplaats tegelijk. Het was een nomadisch bestaan.

Founding Father Chris AndersonVolkswagen busje
                                              Grondlegger Chris Anderson                                Hét Volkswagenbusje

Enige jaren later is Chris op een van zijn reizen door Midden-Amerika in contact gekomen met een kleine gemeenschap in Nicaragua die kort daarvoor grotendeels werkloos was geworden door de opheffing van de lokale koffieplantage. Toen is het idee geboren om die kleine gemeenschap te leren hoe ze Nomadic State of Mind sandalen konden maken om daarmee werkgelegenheid en een inkomstenbron voor hen te creëren en daarbij natuurlijk ook een hoop plezier te hebben!

Het was een lange en hobbelige weg, maar met doorzettingskracht en steun en inspiratie van alle mensen die wij blij hebben kunnen maken, zijn we gekomen tot waar we nu zijn. Van een VW-busje naast de Colorado River tot een internationaal netwerk van distributeurs dat langzaam maar zeker het hart van de wereld "verovert".  De productie vindt sinds 2002 nagenoeg geheel plaats in Nicaragua op de plek van de oude koffieplantage.

Atelier in NicaraguaAtelier in Nicaragua
                                                     Atelier in Nicaragua

Het ontwerpen en ontwikkelen van deze handgemaakte sandalen was een tijdrovend traject, maar door de jaren heen hebben onze “sandal artists” het vak perfect onder de knie gekregen. Alle mensen bij Nomadic State of Mind wordt een eerlijk loon betaald en de grote droom is om een flinke groei door te maken zodat er nog meer werkgelegenheid en betere leefomstandigheden gecreëerd kunnen worden voor de vaak met hoge werkloosheid en armoede worstelende lokale gemeenschappen in Midden-Amerika.

Nomadic crew in United StatesNomadic crew in Nicaragua
    Nomadic crew in de Verenigde Staten              Nomadic crew in Nicaragua

Bij de productie wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Een van de doelen van Nomadic State of Mind is om producten te maken die praktisch geen afval veroorzaken. Het restmateriaal dat bij de productie vrijkomt wordt daarom opnieuw gebruikt om tapijten, hangmatten, handtassen en andere accessoires te maken. Dit cradle-to-cradle principe wordt al voor zo’n 85% toegepast. Daarnaast maakt deze handelswijze het mogelijk om het werk en inkomen van de medewerkers veilig te stellen buiten het sandalen-seizoen. Nomadic State of Mind is een klein maar bloeiend bedrijf dat onverminderd door gaat met het ontwikkelen van hoge kwalitateit voor betaalbare prijzen, handgemaakte rope art vervaardigd voor blije mensen! Dank voor jullie steun en enthousiasme door de jaren heen!

peace.love.good times
  • Verzending binnen 1 werkdag
  • Lage verzendkosten
  • Gratis verzending vanaf € 100,00
  • Vegan Friendly
  • Betrouwbaar
  • Veilig online betalen