Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /domains/nomadics.nl/DEFAULT/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Veelgestelde vragen - All FAQs

Onder het menu "Winkels" staan alle winkels en webshops vermeld die de producten van Nomadic State of Mind verkopen. Nomadics staat altijd open voor nieuwe verkooppunten. Mocht je een winkel of webshop kennen die geïnteresseerd is om onze producten te verkopen, stuur ons dan svp een berichtje. Alvast bedankt!

De sandalen kunnen in een waszak of kussensloop worden meegewassen en gedroogd met de gewone was. Indien ze echt vuil zijn geworden, kan het de moeite zijn ze een tijdje in een emmer water met wat tea tree olie of bleekmiddel te leggen om ze daarna in de zon te laten drogen. De sandalen zijn bleek-, chloor- en zoutwaterresistent. Natte sandalen moeten altijd eerst worden gedroogd alvorens ze kunnen worden opgeborgen. Overigens schijnt de beste manier om de sandalen schoon te krijgen via de hogedrukspuit te zijn waarmee de vezels krachtig kunnen worden gereinigd.

Normaal gebruik en slijtage:
Hoewel polypropyleen ontzettend sterk is, onthoud dat je op touw loopt; slenterende voeten zorgen dan ook voor een snellere slijtage. Zodra je sandalen beginnen te rafelen, adviseren wij je met een klein schaartje het gerafelde touw bij te trimmen.

Verstelbaarheid:
Indien je niet weet hoe de sandalen te verstellen, probeer dan met de hielband te schuiven en je zult uiteindelijk weer in comfort zijn.

Handmade sandals:
Nogmaals, de sandalen zijn handgemaakt, kleine productievariaties kunnen dus voorkomen. Alle sandalen zijn onderhevig aan een kwaliteitcontrole. Mocht er desondanks iets mis zijn met jouw sandalen, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Voor zover wij kunnen nagaan, is dit zeker het geval. Helaas is het voor veel kleine producenten financieel onhaalbaar om hun producten op het gebied van duurzaamheid te laten certificeren en zo te laten voorzien van een keurmerk. Om onszelf en onze klanten ervan te verzekeren dat de leveranciers waar we mee werken daadwerkelijk duurzaam ondernemen, onderhouden we nauw contact met deze leveranciers en plannen we eens in de zoveel tijd een werkbezoek om het reilen en zeilen ter plaatse te bekijken.

Wist je dat de producten van Nomadic State of Mind:

  • • Handgemaakt zijn
  • • Diervriendelijk vervaardigd worden
  • • Deels of geheel van ecologisch materiaal gemaakt worden
  • • Deels of geheel van gerecycled materiaal gemaakt worden
  • • Middels het fair trade principe worden verhandeld
  • • Vrij zijn van kinderarbeid
  • • Een duurzame levensstijl faciliteren
  • • Lokale gemeenschappen ondersteunen
  • • Een deel van de opbrengst ten goede laten komen van een goed doel

Check onze maattabel hieronder om je juiste maat sandals te kiezen:

De rechten en plichten van de klant zijn beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Wij bij Nomadics zijn net zo begaan met onze privacyveiligheid als die van onze klanten. Daarom nemen wij elke mogelijke maatregel om deze privacyveiligheid te waarborgen. Alle klantinformatie die wij opvragen zal vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden aangewend voor onze bedrijfsvoering en zal nooit aan derden worden verstrekt dan wel openbaar gemaakt worden.

Ja, onze webshop maakt gebruik van SSL-certificaten en de beveiligde netwerken van onze Payment Service Provider (Mollie) en Paypal.

Betalingsmethoden Beschikbaar voor de volgende landen:
iDeal Nederland
MrCash België
Paypal universeel
Bank overboeking universeel
Sofort Banking Nederland, België, Frankrijk, Italië, Hongarije, Polen

Bestellingen worden over het algemeen binnen twee werkdagen verzonden. Zodra verzonden wordt er een unieke code gemaild waarmee de zending kan worden gevolgd. Hieronder een indicatie van de levertijd:
                                 Verzendtijd        Totale levertijd
Nederland                   1 werkdag            2-3 werkdagen
België                         1-2 werkdagen     2-4 werkdagen
Frankrijk/Luxemburg     2-3 werkdagen      3-5 werkdagen
Andere EU-landen        3-6 werkdagen      4-8 werkdagen

Mocht het door jou gewenste artikel niet op voorraad zijn, stuur ons dan een bericht onder vermelding van artikel, kleur, maat en hoeveelheid. Wij zullen je dan informeren over de beschikbaarheid en levertijd.

Nomadics biedt gedurende een termijn van 30 dagen na ontvangst van de bestelling onder voorwaarden de garantie dat een gebrekkig gebleken product zal worden gerepareerd, vervangen dan wel gerestitueerd. Indien er sprake is van een gebrekkig product, dient de klant dit direct na ontdekking doch uiterlijk binnen een termijn van 3 dagen per e-mail aan Nomadics te melden. Voor meer informatie zie onze Algemene Voorwaarden.

Mocht je een product met een voor jou verkeerde maat hebben besteld, dan kun je dit product tot 30 dagen na ontvangst van de bestelling ruilen voor een product met een andere maat. Stuur ons in dat geval een e-mail waarin je aangeeft de bestelling te willen ruilen. Wij zullen je dan instructies voor de ruilzending toezenden. Alle ruilzendingen zijn onderhevig aan inspectie. Producten waarvan schijnt dat ze gedragen, gewassen of beschadigd zijn, zullen niet worden geaccepteerd. Voor meer informatie zie onze Algemene Voorwaarden.

Voor alle bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen. Dit betekent dat producten binnen 14 dagen na ontvangst zonder reden geretourneerd kunnen worden. Stuur in dat geval het herroepingsrecht formulier binnen 14 dagen na ontvangst ingevuld en ondertekend retour. Dit formulier is te downloaden op onze website. Alle retourzendingen zijn onderhevig aan inspectie. Producten waarvan schijnt dat ze gedragen, gewassen of beschadigd zijn, zullen niet worden geaccepteerd. Voor meer informatie zie onze Algemene Voorwaarden.

Als je vraag niet tussen de Veelgestelde vragen staat, kun je contact opnemen via het contactformulier om zelf een vraag te stellen.